fastelavn
fastelavn

Fastelavn er noget af det bedste

Folk tror mest, at fastelavnen kun er brasiliansk, men sandheden er anderledes. Faktisk stammer den fra Europa. Det var de portugisiske, der kom op med ideen til fejringen 40 dage før påske, men årsagen var ikke den samme. I dag er fastelavnen fejring af dans og musik samt den sidste chance for at feste før lånet. Oprindeligt fastelavnen i Portugal fejrede sidste chance for rigelig at spise før Askens onsdag. Brasilianerne tog tiden for festlighederne, ideen selv og blandede den med musikken og dansen stammer fra Afrika. Det resulterede sammen med udviklingen af ​​samba og åbninger af samba-skoler i fastelavn firmaerne, som vi kender i dag. Og hvordan ser fastelavnen ud? Nå er det en fest, der finder sted over hele landet, holder non-stop i 4 dage og er kendt over hele verden – der er fastelavnsfester organiseret over hele verden, især i Europa og resten af ​​Sydamerika. Den sande fastelavn finder du dog kun i Brasilien. De er dem, der organiserer parader, der går rundt i byer eller samba konkurrencer. Men det, som brasilianerne elsker mest er den enestående mulighed for at lade deres jordiske problemer gå og bare have det sjovt med venner og fremmede.

Fastelavn er udklædningsfest

Fastelavnen, vi kender det bedste, er det vi ser i medierne. Video streams, parader og samba konkurrencer vises over hele verden. Når du spørger en brasiliansk (som jeg gjorde), vil du sikkert høre at dette er den “medievenlige” version af fastelavnen. Alle de farverige, bejeweled kostumer og platforme ses på parader er lavet til at se fantastisk ud på tv. Forstå mig ikke, jeg forsøger ikke at fortælle dig, at dette ikke er noget, du skal se. Tværtimod tror jeg, at disse farverige festligheder er værd at betale penge til flybilletten. Der er ikke noget andet sted i verden, hvor vi kunne bevidne denne slags festligheder. Dog kan fejringerne uden for byerne vise dig et andet fastelavnsansigt. De fokuserer ikke så meget på billedet, men mere på at have sjov, fejrer dans og musik, mødes med venner og fester med fremmede – for de indfødte, det er det, hvad den sande fastelavnsfejring rent faktisk handler om! Så hvad skal du gøre før du går til Brasilien på tidspunktet for fastelavnen? Vælg – vil du gerne se festlighederne ligesom dem på tv hvert år eller foretrækker du at lære de lokale traditioner at kende og de sjove mennesker har på mindre turistmæssige steder.

Fastelavn giver noget særligt

På den ene side er fastelavnen en gang om året mulighed for at have det sjovt. Det fokuserer på tre ting: dans, musik og alkohol. Tale fra virksomhedens synspunkt er det en fantastisk chance for at fremme dit brand. Dem fra disse tre felter tøver aldrig med at fremme sig selv under festlighederne. Andre ting er brasilianske restauranter og hoteller. De første er optaget af at sikre, at deltagerne ikke er sultne og klar til at fortsætte festen. Hotellerne ændrer deres priser, gør dem højere end normalt, men selv da er de fuldt bookede. Folk fra lande uden for landet venter et helt år for at få bestille deres værelser på forhånd for at være sikker på at alt er klar. Fastelavnen bringer en af ​​årets største indtægter til næsten alle forretninger, du kan tænke på. Restauranter, hoteller, taxafirmaer, apoteker tjener penge til at hjælpe folket med at holde op med festlighederne. En anden interessant ting er, hvordan regeringen finansierer arrangementet, delvist i det mindste. Samba-skolerne får donationer til at bygge platformene, ansætte musikere og dansere og forberede de smukke kostumer. Selv om Brasilien går gennem en finansiel krise, og nedskæringerne er nødvendige, er Rio Carnival stadig et af de mest betagende shows i hele verden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *