anlægsanlægsgartner
anlægsanlægsgartner

Gode anlægsanlægsgartner tips

Det kan virke som midsommeren er et langsomt havearbejde, men der er masser af opgaver, som anlægsanlægsgartner kan overvære i juli for at sikre en produktiv, sund høst og smukke blomsterbed, selv under de varmeste sommerdage.

juli er det perfekte tidspunkt at …

Vær vand klog

Forårets regn er afsluttet, og sommervarmen afhenter i juli, hvor planterne stresses og vand prioriteres højt. Haver bør vandes enten tidligt eller sent på dagen, hvor mindre vand vil gå tabt for fordampning, og dryppesystemer er de bedste muligheder for at minimere vandtab.

Vand unge træer

Alle træer, der for nylig er plantet eller er mindre end tre år gamle, bør stadig have dedikeret vanding i hele juli for at sikre, at de ikke tørrer ud og rødderne kan fortsætte med at etablere sig. Brug en driblingsslange til at sænke træerne i en time for at vande dem tilstrækkeligt.

Overvåg containerne

Alle beholdere, herunder hængende blomsterkurve, har brug for mere vand i de varme juli dage. Mindre kurve må muligvis vandes to gange, især på blæsende dage, der kan tørre planter ud hurtigere.

Hold ukrudtet væk skaf dig en anlægsgartner

Weeding er en uendelig haveopgave, og selv i de varme juli dage er det vigtigt at fjerne uønskede planter, som konkurrerer om vand og jordnæringsstoffer. Ukrudt bliver lettere at trække, når jorden er fugtig, så det kan være bedre at græs straks efter at have vandet haven.

Stake Tall Plants

Som forskellige blomster vokser vinstokke og planter højere i juli, er det vigtigt at stake og støtte dem passende, så de ikke falder eller går i stykker. Når stakende planter holder båndene løs, så planterne ikke bliver kvalt, da de fortsætter med at vokse.

Tend Compost

Drejning og beluftning af kompost i juli vil medvirke til hurtigere nedbrydningsprocessen og minimere ubehagelige lugte, og om nødvendigt skal bunken fugtes omhyggeligt for at give gavnlige bakterier passende fugtighed, men det skal ikke dryppe vådt.

Deadhead Flowers

Både årlige og flerårige blomster kan døde i juli. For sene forårsblober kan dette tilskynde til en sidste blomstring, mens flerårige blomster vil fortsætte med at blomstre voldsomt i flere uger, hvis de er ordentligt tilbøjelige.

Formeringsplanter er noget du som anlægsgartner skal være opmærksom på

Juli er den perfekte tid til at udbrede buske, urter og forårsblomster til at sprede planter til andre dele af haven eller dele med venner og naboer. Vælg kun de sundeste planter til udbredelse, og sørg godt for dem for at fremme den gode vækst.

Juli er en god tid til omhyggeligt beskæring af træer for at eliminere beskadigede grene, der kan være farlige i tordenvejr eller for at hjælpe træerne med at holde deres ønskede højder og former. Beskæring vil også muliggøre bedre lys og luftcirkulation for frugttræer eller skyggehaver.

Plant Late Harvest Grøntsager og Blooms

Mens de fleste plantninger er færdig i juli, kan plantning af efterårsproduktionen forlænge vækstsæsonen og give en mere rigelig høst. Collards, salat, kål, rødbeder, broccoli, radiser, rober, zinnias og pansies kan alle plantes i juli.

Start høst og dåse

I juli lægges nogle frugter og grøntsager til høst, og det er på tide at starte konserves eller konservere produkter for at maksimere havens produktivitet. Løg, hvidløg og ferskner kan alle høstes i juli, og unge agurker kan laves til lækre pickles.

Begynd planlægningen for næste år

Ved midsommeren er det muligt at se, hvad der er og hvad der ikke virker i haven. Hold en detaljeret notesbog med planer, ideer og tips til næste år, og begynd at overveje, hvilke ændringer der skal gøres for at holde haven i bedste fald.

Det kan ikke virke som om det, men juli kan være et travlt havearbejde, og en travl anlægsgartner er en produktiv anlægsgartner, der vil have en sundere, større og mere varieret høst at nyde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *