linkbuilding
linkbuilding

Hvad er linkbuilding?

Linkbuilding er en form for artikel eller hjemmeside, med formålet om at skabe øget trafik til en anden hovedhjemmeside. Hvis dette gøres rigtigt, så kommer hovedhjemmesiden til at rangere højere på Google, og er altså derfor målrettet søgemaskinen.

Der er mange forskellige ting der bestemmer din sides rangering i forhold til søgeresultater og placering. linkbuilding kan være med til at få siden højere op, men gøres det forkert kan det også have modsatte effekt. Derfor er det også vigtigt, at sætte sig ordentligt ind i, før man går i gang.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at det ikke kun er links der bestemmer din placering i forhold til Google. Deres algoritmer analyserer og tager flere hundrede parametre i betragtning.

Linkbuilding er stadig en af de faktorer der vægtes højt, hvorfor det er en vigtig faktor når du laver en hjemmeside.

Dette skal du være opmærksom på når du laver linkbuilding

De hjemmesider der rangerer højt, har oftest mange andre sider der linker til deres. Derfor er der mange der begår den fejl bare at have mange linksider Googles værktøjer er dog så avancerede, at de også går ind og analyserer indholdet af de sider, hvorfor det er vigtigt at have et fokus på kvaliteten af de linkbuilding sider der retter sig mod din hjemmeside, og ikke bare se på kvantitet.

Hvordan din side rangeres kalder Google for Page Rank. Kort fortalt, så tæller sider der har en højere placering end din op, i forhold til din placering, hvor sider med en laver Page Rank tæller ned.

Hvad er en god og en dårlig linkbuilding side?

Som sagt, så tæller sider med en god Page Rank op i din placering. Det at få disse sider til at linke til din kræver dog meget hårdt arbejde. De hjemmesider der har en høj placering er ofte offentlige institutioners sider, som diverse universiteter, ministerier og styrelser. Dernæst er links fra diverse store medier og rigtig godt, i forhold til din placering. Disse kan være store journalistiske mediehuse, nyhedsbureauer og fagmedier. På den måde rangerer Google links højere, hvis det er nogle som du har gjort dig fortjent til, hvor linksider du selv opretter ikke nødvendigvis har så stor en indflydelse.

Der findes hjemmesider, som mod betaling, gerne vil linke til din side. Disse betalingslinks er dog ”farlige” at anvende. Google anvender nemlig forskellige metoder til at finde frem, til om folk ”snyder”. Hvis dette bliver opdaget får det negative konsekvenser, hvilket er ret irriterende, hvis det er noget du allerede har betalt for.

Det gør dog ikke noget, hvis sider af egen fri vilje linker til din, hvis de bare synes indholdet er godt og relevant for deres.

Herudover så betyder det også noget, hvilke sider du linker til fra din egen hjemmeside. Det er igen vigtigt at der er en sammenhæng mellem indholdet på siderne. Hvis du i dit linkbuilding-arbejde linker til andre velsete og anerkendte sider indenfor din branche, kan det altså også være med til at trække din placering op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *