Gardiner Randers
Gardiner Randers

Hvilke gardiner passer bedst til dit rum

Gardiner føjer lige det rigtige tryk til rummets lys, men så meget vi elsker, hvordan de føjer til indretningen, kan det være et mysterium at kende, hvordan man skal pleje dem. Hvor ofte skal du rengøre gardiner? Hvordan beskytter du sarte sheers? Kan du bruge en vaskemaskine?

Elementer for rengøring

Støvsuger

Beklædning vedhæftning

Vaskemiddel

Vaskemaskine / håndvask forsyninger

Tørretumbler / tørretumbler

Tørrensemidler til kun rensning af renser.

Ugentlig gardinpleje

Ved ugentlig pleje skal du bruge polstring på børstene på din støvsuger til at vakuum tynger vægtgardiner. Til lette gardiner er en lejlighedsvis rystelse mere praktisk for at beskytte delikat stof. Når du rengør dem ugentligt, skal du kigge efter pletter eller områder, der kræver mere dybdegående opmærksomhed. Gardinens toppe langs stangen er særligt modtagelige for støvakkumulering. Du kan bruge et langt håndteret støvværktøj til forsigtigt at børste og støv området eller staven på din støvsuger.

Maskinvask dine gardiner

Fjern tilbehør fra gardinerne før vask. Når du vasker dem, skal du først kontrollere plejeetiketten. Hvis du er i tvivl om dine gardiner, prøv stedet at teste et lille hjørne med en blanding af vand og en lille mængde væskeformigt vaskemiddel eller flydende opvaskemiddel. De fleste er vaskbare og findes i Randers skal vaskes i koldt vand med en lille mængde vaskemiddel. Delikate blonder og rene gardiner kan have gavn af håndvask eller vask i en maskepose. I en knivspids kan du vaske sarte Gardiner Randers inde i en gammel pudebetræk, der er bundet tætsluttende for at forhindre skader og skader.

Tørretæpper

Linjetørring eller ved lav indstilling på tørretumbler vil begge fungere for dem som er vaskbare. Fjern gardinerne fra tørretumbleren, før de er 100% tørre. Målet er at fjerne dem, når de er omkring 95% tørre. Overdryning vil sætte rynker, men fjernelse, mens det stadig er lidt fugtigt, gør strygningsgardinerne en cinch. En hurtig strygning er alt, hvad der er nødvendigt, inden du udskifter din gardinhardware og hænger dem.

Renseri

Nogle gardiner kan have en etiket, der kun læser tørrengøring. At gøre andet end rensning er på egen risiko. Nogle stoffer kan bløde og falme, hvis de ikke er ordentligt rensede, og andre kan krympe eller pille på stoffets overflade. Hvis du beslutter at prøve at maskine eller håndvask kun tørre gardiner, skal du bruge et meget mildt rengøringsmiddel og en mild cyklus. Vask ikke andet med dem i cyklussen, da de måske ikke er farvestrålende. Hæng dem tørre og kun ty til strygejern, hvis det er absolut nødvendigt. Du kan muligvis stryge gardiner med et tyndt hvidt håndklæde, en t-shirt eller et tæppe mellem gardinerne og stryget. Når du er i tvivl, følg anvisningerne på gardinetiketten.

Damprensning af gardiner er en god rengøringsmetode

Nogle damprensede har vedhæftede filer til dampklædning eller gardiner. Vær dog opmærksom på, at kun maskinvaskbare holder op med dampbehandling. Du kan dog få bedre resultater ved at bruge vaskemaskine til vaskbare gardiner end dampende dem og det er ikke så meget mere at få dem ned og vaske dem. Hvis du vil prøve damprensning, skal du sørge for, at de faktisk er vaskbare inden du fortsætter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *