isolering af loft
isolering af loft

Lav den rigtige isolering af dit hus

For optimal energieffektivitet skal dit hjem være ordentligt isoleret fra taget ned til dets fundament. Illustrationen ovenfor viser alle områder i hjemmet, hvor der skulle være isolering af loft. De nummererede områder, der er vist i illustrationen, er som følger:

1. I ufærdige loftrum isoleres der mellem og over gulvet bjælker for at forsegle boligarealer under. Hvis luftfordelingen er på loftet, så overvej at isolere bjælkerne for at flytte fordelingen ind i det konditionerede rum.

(1A) loftsdør

2. I færdige loftsrum med eller uden dormer, isoleres (2A) mellem tappene af “knæ” vægge (2B) mellem tappene og bjælkerne af ydervægge og tag (2C) og lofter med kolde rum over.

(2D) Udvid isolering til bjælkeplads for at reducere luftstrømmene.

3. Alle ydervægge, herunder (3A) vægge mellem boligarealer og uopvarmede garager, skuretage eller opbevaringsområder (3B) grundvægge over jorden (3C) grundvægge i opvarmede kældre, fuld væg enten indvendigt eller udvendigt.

4. Gulv over koldt rum, som f.eks. Udluftede krybningsrum og uopvarmede garager. Isolér også (4A) en hvilken som helst del af gulvet i et rum, der er cantilevered ud over den ydre væg nedenunder; (4B) flisegulve bygget direkte på jorden; (4C) som et alternativ til gulvisolering, fundamentvægge af uventede krybningsrum. (4D) Udvid isolering i bjælkeplads for at reducere luftstrømmene.

Vælg den rigtige isoleringstype til dit hus

6. Udskiftning eller storm vinduer og caulk og forsegle rundt om alle vinduer og døre.

Ud over isolering overvejer fugt og luftlækage kontrol i hvert område af dit hus. Hvis radon er et problem, hvor du bor, skal du også overveje radon- og radonresistente konstruktionsteknikker, når du undersøger fundamentets isoleringsmuligheder. Desuden skal du overveje, hvordan termitbeskyttelse vil påvirke valg og placering af isolering i dit hjem, hvis du bor i et område med termitter.

Loftet Isolering

Loose-fill eller batt isolering er typisk installeret på et loft. Løsfyld isolering er normalt billigere at installere end Bai isolering, og giver bedre dækning, når den installeres korrekt. Se mere om forskellige typer isolering.

For at finde ud af om du har tilstrækkelig loftsisolering, måler du tykkelsen af ​​isoleringen. Hvis det er mindre end et tilsvarende af R-30, kan du nok få gavn ved at tilføje flere. Før isolering skal man forsegle luftlommer og lave tag og andre nødvendige reparationer. Hvis det ligger i en konditioneret del af huset, skal du også huske at isolere og lufttæt din loftsadgang.

Hvordan ligger du isoleringen rigtigt

Isolér og lufttæt eventuelle knævægge – lodrette vægge med loftet lige bag dem – i dit hjem også. Desuden skal du sørge for, at alle loftsdækker, der giver ekstra opbevaringsplads eller en platform til en opvarmning og / eller køleenhed eller varmtvandsbeholder, hæves over loftbjælkerne for at give plads til tilstrækkelig plads isolering. Hvis luftfordelingssystemet ikke er inden for det konditionerede rum, men indenfor loftet, vil isoleringsbjælkerne vedlægge distributionssystemet. Endelig, hvis du bor i et varmt eller varmt klima, overvej at installere en strålingsbarriere på loftet for at reducere sommervarmen.

Hvis kanalerne i dit hjem er i ubetinget rum, forsegl og isoler dem. Hvis du bygger et nyt hus, skal du placere kanaler i det konditionerede rum for at undgå de energitab, der er forbundet med de fleste kanaler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *